ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

«Οι Άθλιοι» του ΚΘΒΕ στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

«ΟΙ AΘΛΙΟΙ» ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στις 12.00

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας  του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή  και  σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017.

 

Δύο λόγια για το έργο

«Οι Άθλιοι» περιγράφουν τη ζωή των εξαθλιωμένων κατοίκων του Παρισιού και της γαλλικής επαρχίας των αρχών του 19ου αιώνα, ακολουθώντας τις περιπέτειες του Γιάννη Αγιάννη αλλά και του διώκτη του, του αστυνόμου Ιαβέρη. Γύρω απ’ αυτούς τους δύο αμφίσημους χαρακτήρες, ο Ουγκώ συνθέτει μια ανεπανάληπτη πινακοθήκη ηρώων, με στόχο να πραγματευτεί την έννοια του Καλού και του Κακού.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η συνεχιζόμενη κρίση του πολιτισμού και της κοινωνίας οδηγεί τη σκέψη μας και φέτος θεματολογικά σε αναφορές γύρω από τη φτώχεια και την ανισότητα. Αυτή τη φορά με αφορμή κειμενικά αποσπάσματα των “Αθλίων” του Βίκτορα Ουγκώ, ξετυλίγουμε θεατροποιημένα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για το κοινωνικό-πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε».

 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Βίκτωρ Ουγκώ

Διασκευή: Νίκος Βουδούρης

Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης

Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Α Κολοβός

Βοηθός σκηνοθέτη: Γρηγόρης Τίλδης

Σκίτσα: Τηλέμαχος Κοσμέτσας

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Ηθοποιοί: Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Ιαβέρης), Μελίνα Αποστολίδου  (Αφηγήτρια), Αναστασία Δαλιάκα  (Τιτίκα), Παντελής Καλπάκογλου (Αφηγητής), Αντώνης Μιχαλόπουλος  (Μάριος), Στέργιος Τζαφέρης (Γιάννης Αγιάννης).

 

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ετικέτες: θέατρο, Θεσσαλονίκη, πολιτιστικές δράσεις