Skip to main content

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου υποδεχθήκαμε στο χώρο μας τους συντελεστές της επιτυχημένης  παράστασης  «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» του Άκη Δήμου,  παραγωγής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο σκηνοθέτης της παράστασης Πάνος  Δεληνικόπουλος, οι ηθοποιοί Μαρία Τσιμά, Μομώ Βλάχου, Γιώργος Κολοβός και η κινησιολόγος της παράστασης και χορογράφος Ειρήνη Καλογηρά.

Μαζί τους συζητήσαμε για τις λεπτομέρειες των χαρακτήρων του έργου, για τους ρόλους τους και απολαύσαμε δραματουργικές λεπτομέρειες και μυστικά της θεατρικής τέχνης που μας αποκάλυψαν.

Ήταν μία πλούσια στιγμή για όλους μας, τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά την αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ Μαρία Τσιμά για τη ζεστή συνεργασία.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.