Skip to main content

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και ειδικότερα τον Αντώνη Βλάχο και τη Μαρία Κοκορότσκου.

Για 2 μήνες το καφέ του Μουσείου μας φιλοξένησε, σε μια προσπάθεια να μάθουμε και να πειραματιστούμε στα βασικά της τέχνης της φωτογραφίας. Το έναυσμα για την ενασχόληση με τη φωτογραφία μας έδωσε η ομάδα γειτονιάς του προγράμματος. Επιχειρήσαμε έτσι να γνωριστούμε και να συνδεθούμε με τη γειτονιά μας και μέσα από το φωτογραφικό μας φακό.

Με τη βοήθεια του φωτογράφου Αντώνη Βλάχου μάθαμε τεχνικά στοιχεία και εστιάσαμε περισσότερο στη φωτογραφία αστικού τοπίου και στο περιβαλλοντικό πορτραίτο. Ιδιαίτερη στιγμή στη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου αποτέλεσε η συνάντηση με το φωτογράφο Αβραάμ Παυλίδη, ο οποίος μας παρουσίασε την προσωπική του διαδρομή στη φωτογραφία και μας εντυπωσίασε όχι μόνο με το αποτέλεσμα της δουλειάς του, αλλά και με την οξύτητα του πνεύματός του.

Οι φωτογραφίες μας μπορεί να είναι ακόμα πρωτόλειες, αλλά το ταξίδι μας στον κόσμο της φωτογραφίας μόλις ξεκίνησε!!!

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.