ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Τόπος, Παράδοση, Πολιτισμός: Διήμερο παραδοσιακής γεύσης στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στις μυρωδιές, τις τεχνικές παρασκευής και στα μικρά πολύτιμα μυστικά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας αποτέλεσε το διήμερο με θέμα «Γεύσεις της παράδοσης» που πραγματοποίησε, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. στις 9 και 10 Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης. Μεγάλη η ανταπόκριση υπήρξε από μικρούς επίδοξους μάγειρες, που κατέκλυσαν την κουζίνα και τους βοηθητικούς χώρους του «Ξενώνα» για να μάθουν να ανοίγουν παραδοσιακό φύλλο για πίτα και να παρασκευάζουν σπιτικές μαρμελάδες νεκταρίνι, υπό την καθοδήγηση των μελών των δύο Συλλόγων της Ραψάνης.

Ετικέτες: πολιτιστικές δράσεις, Ραψάνη