ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Φιλοξενία της δράσης του ΚΘΒΕ «Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα»

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του, φιλοξένησε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 τη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «H ιστορία του του Β. Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα».

Η Ελεάνα Τσίχλη, η οποία συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθετεί τη δράση, γράφει:  «Υπήρξε κάποτε, τον προηγούμενο αιώνα ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, ένας άνθρωπος γνωστός για την κίτρινη μπλούζα που συνήθιζε να φορά. Ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι θα μπορούσε να είναι ορόσημο του σήμερα, ορόσημο για το πως τα πράγματα αλλάζουν, πως η Τέχνη μπορεί να γίνει το καύσιμο για την αναγέννηση μιας κοινωνίας από τις στάχτες της. Πως η Τέχνη μπορεί να προσηλωθεί στον Άνθρωπο, στις δυνατότητές του και στις αδυναμίες του, στην ανάγκη του για Έρωτα και Δημιουργία.»

Η δράση συγκίνησε, προβλημάτισε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μελών, των συνεργατών και των φίλων του προγράμματος που είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που για ακόμα μία χρονιά στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, οι οποίες αποτελούν σημαντικό τμήμα των δραστηριοτήτων μας.

Ετικέτες: θέατρο, Θεσσαλονίκη, πολιτιστικές δράσεις