ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Χριστούγεννα με το ΚΘΒΕ: «Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα»

Στις 22 Δεκεμβρίου 2018 το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας φιλοξένησε τη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα».

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα η σκηνοθέτης Ελεάνα Τσίχλη και οι ηθοποιοί Κατερίνα Αλέξη, Φανή Αποστολίδου, Νίκος Μήλιας και Γιώργος Νούσης παρουσίασαν στιγμές της ζωής του γνωστού Ρώσου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι όπως τις εκθέτει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του:

«Κουστούμι δεν είχα ποτέ. Είχα δυο μπλούζες σ’ ελεεινή κατάσταση. Δοκιμασμένη η μέθοδος να στολίζεται κανείς με γραβάτα. Δεν είχα λεφτά. Πήρα απ’ την αδερφή μου ένα κομμάτι κίτρινη κορδέλα. Το τύλιγα στο λαιμό. Έκανε κρότο. Πάει να πει, το πιο αξιοπρόσεχτο και ωραίο στον άνθρωπο είναι η γραβάτα. Συνεπώς, αν μεγαλώσει κανείς τη γραβάτα, μεγαλώνει κι ο θόρυβος. Και καθώς το μέγεθος μιας γραβάτας είναι περιορισμένο, χρησιμοποίησα μια πονηριά: έκανα ένα πουκάμισο γραβατίσιο και μια γραβάτα πουκαμισένια. Εντύπωση ακατανίκητη».

Η δράση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των μελών, των συνεργατών και των φίλων του προγράμματος που είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον χώρο μας. Ευχαριστούμε θερμά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τις δράσεις μας.

 

Ετικέτες: θέατρο, Θεσσαλονίκη, πολιτιστικές δράσεις