ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Έναρξη Σεμιναρίων για γονείς & συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

Πρόβλημα εξάρτησης στην οικογένεια: Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Σεμινάριο απευθυνόμενο σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και άλλες συμπεριφορικές εξαρτήσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων του το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας οργανώνει κύκλο σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης με τίτλο: Πρόβλημα εξάρτησης στην οικογένεια: Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

•             Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;

•             Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

•             Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης;

•             Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;

•             Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια & άλλες συμπεριφορικές εξαρτήσεις. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Θα πραγματοποιηθούν τρία δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τρίτη 31/1/23 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18.00 – 20.00. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα) και η συμμετοχή σε αυτά, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια αλλά και να κλείσουν ένα ραντεβού προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα για τις δυνατότητες υποστήριξης που παρέχει το πρόγραμμα στα τηλέφωνα του προγράμματος (2410233332) καθημερινά από τις 9.00 – 20.00 έως την Παρασκευή 27/1/23.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας
Ηρώων Πολυτεχνείου 169 & Κουτσούμπα
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 2410 233332
Ηλ. Ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr

Ετικέτες: Λάρισα, Σεμινάριο