ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Απολογισμός δράσεων σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα

Σύντομος απολογισμός των δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συνέχισε και τη φετινή χρονιά τις δράσεις του με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ο βασικός πυρήνας των δράσεων αυτών υλοποιείται σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς).

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2016-2017) υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

– Δράση σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Σητείας κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από κοινού με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μια εκδήλωση για την κακή χρήση των social media.
Στον παρακάτω σύνδεσμό μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=WAm8VKmiFRI

– Κύκλος σεμιναρίων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της Σητείας απευθυνόμενος σε εκπαιδευτικούς, ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε πέντε σχολεία της περιοχής.

– Συμμετοχή στη Θεματική Εβδομάδα του Υπουργείου Παιδείας στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: συμμετοχή στη θεματική εβδομάδα

– Ομιλία/ συζήτηση για τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας και του Γυμνασίου Τουρλωτής αναφορικά με τις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο χώρο του σχολείου, καθώς και το ρόλο του γονέα στην πρόληψη.

– Συζήτηση με τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης.

-Δράσεις με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», τα οποία είναι ξύλινα παραδοσιακά χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμού του κόσμου, και αφορούσαν είτε παράσταση (ομαδικό παιχνίδι) είτε εργαστήρι κατασκευής των παιχνιδιών.
Παρακάτω αναφέρονται συνοπτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:
Συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας
Παράσταση και εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών στο ΕΕΕΕΚ Σητείας
Παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας και το Γυμνάσιο Τουρλωτής
Συμμετοχή στο φεστιβάλ εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης
Συμμετοχή στο φεστιβάλ «Τα Παιδία Παίζει» που διοργανώνει για 4η χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Ετικέτες: εκπαίδευση, πρόληψη, Σητεία, σχολική κοινότητα