ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

«Βασικές διαστάσεις του φαινομένου της εξάρτησης: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Δήμο Χανίων  που αφορά τις δράσεις πρόληψης στην σχολική κοινότητα , το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας* Χανίων ,πραγματοποίησε ομιλία/εσπερίδα με τίτλο: «Βασικές διαστάσεις του φαινομένου της εξάρτησης: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» στους γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του 16ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων . Οι ομιλίες  πραγματοποιήθηκαν στον χώρο των σχολείων στις 11 και 18 Μαΐου 2022.

Σκοπός της εν λόγω δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών για το φαινόμενο των εξαρτήσεων και την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στην σχολική κοινότητα.

Ενδεικτικά ερωτήματα που προσεγγίστηκαν:

  • Τι είναι το φαινόμενο των εξαρτήσεων;
  • Ποιες είναι οι αιτίες του;
  • Ποιος είναι ρόλος των γονέων στην πρόληψη της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων;
  • Ποιος ο ρόλος των εκπαιδευτικών και του σχολείου στην πρόληψη της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων;

 

 

Η συζήτηση έγινε με συμμετοχικό τρόπο και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβληματική σχέση που μπορεί να αναπτύσσουν τα παιδιά με τις εφαρμογές του διαδικτύου.

Ευχαριστούμε θερμά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 16ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Χανίων για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

ομιλία στο 16ο διαπολιτισμικό σχολείο χανίων