ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Διήμερο δράσεων “Γιορτή Παντού”

Στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι δράσεις που αφορούν στην κινητοποίηση των ανθρώπων σε πολιτιστικά, κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε η Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων του προγράμματος που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016. Βασική θέση της ομάδας αποτελεί ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτήν δρουν ως πολίτες και ότι ο δημόσιος χώρος, τα αγαθά, η γειτονιά και η φύση είναι πεδία που τους αφορούν.

Με βάση τα παραπάνω η Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων διοργάνωσε διήμερο δράσεων με τίτλο «Γιορτή Παντού», το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο Αλκαζάρ. Την πρώτη ημέρα της γιορτής πραγματοποιήθηκε σεμινάριο φυσικής δόμησης για ενήλικες και παιδιά, εργαστήριο οικολογίας για παιδιά, συλλογική κουζίνα, και συναυλία στην οποία συμμετείχαν οι Λευτέρης Βουλγαράκης και Άννα Τσαρούχα.

Τη δεύτερη ημέρα λόγω καιρικών συνθηκών η ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Αποανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο χώρο του προγράμματος, ενώ η παρουσίαση για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του πάρκου Αλκαζάρ έλαβε χώρα δίπλα από το χώρο εκδηλώσεων.

Ετικέτες: κοινότητα, Λάρισα, φεστιβάλ