ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο και εργαστήρι με τους/τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Λασιθίου

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο και εργαστήρι κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου», συνολικής διάρκειας 10 ωρών, με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Αρχικά, το Σάββατο 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με το φαινόμενο της εξάρτησης και την πρόληψη αυτής και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, με αναφορά στην αξιοποίηση των «Παιχνιδιών του Κόσμου» σε συμμετοχικές δράσεις πρόληψης. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο ορισμός του φαινομένου της εξάρτησης, ο τρόπος που αυτό εμφανίζεται στη σύγχρονη εποχή καθώς και οι αιτίες που το συνοδεύουν. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση γύρω από την πρόληψη των εξαρτήσεων και δημιουργήθηκε χώρος προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο του σχολείου σε αυτήν, μέσα από παραδείγματα από τη σχολική και την τοπική κοινότητα της Σητείας. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τα «Παιχνίδια του Κόσμου» και επέλεξαν ποια από αυτά θα κατασκευαστούν στην επόμενη συνάντηση.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 13 Μαΐου, υλοποιήθηκε συμμετοχικό εργαστήρι κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου» με στόχο τη δημιουργία παιχνιδοθήκης που θα παραμείνει στο σχολείο και θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε επόμενες συμμετοχικές δράσεις με παιδιά και ενήλικες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης για τη συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Ετικέτες: Πρόληψη, Σεμινάριο, Σητεία, Σχολική κοινότητα