ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σητείας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας πραγματοποίησε δίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Συζήτηση για την αντιμετώπιση και πρόληψη των εξαρτήσεων» σε συνεργασία με το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σητείας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η ιστορική εξέλιξη του φαινομένου της εξάρτησης, ο ορισμός αυτής και οι σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων, με έμφαση στην ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με εφαρμογές του διαδικτύου. Στη συνέχεια, αναδείχθηκε ο ρόλος του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του προσωπικού του σχολείου για το φαινόμενο της εξάρτησης, η δημιουργία χώρου διαλόγου και προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες και τις προτάσεις αντιμετώπισής του καθώς και η ανάδειξη της συλλογικής δράσης ως αντίβαρο στην ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες του ΕΕΕΕΚ Σητείας για την ευόδωση της συνεργασίας μας.

Ετικέτες: ΕΕΕΕΚ Σητείας, Πρόληψη, Σεμινάριο, Σητεία