ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ρέθυμνο

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθυνόμενο στα μέλη του Συλλόγου με θέμα:

Η φιλοσοφία και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης. Σκέψεις και προβληματισμοί για το ρόλο των Ψυχολόγων στο πεδίο.

Οι θεματικές που θα προσεγγιστούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:

– Σύντομη αναφορά στην ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της εξάπλωσης και των προσπαθειών αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης.

– Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.

– Ομάδες αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και επαγγελματίες υγείας: Αντιφάσεις, περιορισμοί και προτεινόμενοι ρόλοι.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε δύο τετράωρες συναντήσεις, την Πέμπτη 05/12/2013 και την Πέμπτη 12/12/2013 στις 16:00-20:00, στην αίθουσα της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Ρεθύμνου (Μάχης Ποταμών 9, Καλλιθέα, Ρέθυμνο). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα. Σε όλους τους συμμετέχοντες / ούσες θα δίνεται επικουρικό εκπαιδευτικό υλικό με μορφή σημειώσεων ή άρθρων καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα είναι μεγάλος θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων τον Ιανουάριο του 2014. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο συντονιστής του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, Λαϊνάς Σωτήρης, Ψυχολόγος, PhD. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου για να δηλώσουν συμμετοχή.

Ετικέτες: εκπαίδευση, Σεμινάριο