ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Ημέρα δράσεων ενάντια στην ενδοσχολική βία

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας ημέρα δράσεων ενάντια στην ενδοσχολική βια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας SitiaMomsUnite, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που πραγματοποιεί στην πόλη, συνδιοργάνωσε και συμμετείχε στην εκδήλωση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», καθώς και με μια ομιλία για τη συλλογική δράση και για το πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει απάντηση για την πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στο χώρο του σχολείου, ένα από τα οποία είναι η ενδοσχολική βία.

Στην ομιλία, στην οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια και η εκπαιδευτικός Μαρία Μαντζίλα, έγινε συζήτηση πάνω στο ζήτημα με γονείς και εκπαιδευτικούς, με έμφαση στην αξία του διαλόγου και στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών στη σχολική κοινότητα μέσα από τη συλλογική δράση.

Στις δράσεις («Παιχνίδια του Κόσμου», Ποδοσφαιρόμπικ, Παιχνίδι Κατάσβεσης, Εργαστήρι αφήγησης βιβλίου, Δημιουργία animation) συμμετείχαν με ζωντάνια κι ενθουσιασμό πολλά παιδιά, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα SitiaMomsUnite για τη συνεργασία, καθώς και όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΝΙΚΗ Σητείας, τον Σητειακό Αθλητικό Όμιλο Στίβου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, τη συγγραφέα Κατερίνα Τσούκη, την εκπαιδευτικό Μαρία Ματζίλα, τον Ματθαίο Μαρκάκη και την Promotion Διαφημιστική.

 

 

Ετικέτες: πρόληψη, Σητεία, σχολική κοινότητα