ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κρίση και Εθνική Κατάθλιψη

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη με τίτλο: “Κρίση και Εθνική Κατάθλιψη” από τη σειρά “Συναντήσεις” του σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια συζήτηση του Κώστα Μπαϊρακτάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με τον Ψυχίατρο Θόδωρο Μεγαλοοικονόμου, Διευθυντή του 9ου τμήματος του ΨΝΑ. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτελεί η αποδόμηση του όρου Εθνική Κατάθλιψη που κυριαρχεί στο δημόσιο λόγο τα τελευταία χρόνια. Συζητούνται ζητήματα όπως ο ρόλος των ΜΜΕ αλλά και των επιστημών της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας στην κατασκευή και τη διάχυση του όρου, οι πολιτικές διαστάσεις και συνέπειες της χρήσης αυτού ως μέσου χειραγώγησης του πληθυσμού και ευρύτερα η εγκαθίδρυση πολιτικών κοινωνικού ελέγχου μέσω της ιατρικοποίησης κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/2/2014 στις 19:30 στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης στα Χανιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ετικέτες: προβολές, Χανιά