ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κύκλος προβολών ντοκιμαντέρ – ανοικτών συζητήσεων

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος έχει σχεδιαστεί ένας κύκλος προβολών ντοκιμαντέρ και ανοιχτών συζητήσεων με θέματα που αφορούν τις πολιτικές υγείας στα νεοφιλελεύθερα κράτη, τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα όπως η εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, τα ζητήματα αναπηρίας, ψυχικής υγείας και άλλα.

Προβολές κάθε Παρασκευή στις 20:00 στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων (Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη, περιοχή δικαστηρίων).
Είσοδος Ελεύθερη.

15/03/2013
Τα ναρκωτικά κάνουν καλό στην πολιτική (Σ. Κούλογλου): Μια αναδρομή στην ιστορία των ναρκωτικών τον 20ο αιώνα και τη χρήση τους για πολιτικές σκοπιμότητες.

22/03/2013
Ναρκωτικά: Από την ηρωίνη στο ecstasy (Σ. Κούλογλου): Πολιτικές αντιμετώπισης της εξάρτησης από ουσίες στην Ελβετία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία. Ποια η αποδοτικότητά τους και ποια συνταγή ακολουθεί η Ελλάδα;

29/03/2013
Οι επιζώντες (Σ. Ψυλλάκης): Άνθρωποι με ψυχιατρική εμπειρία μιλούν για τη ζωή τους, τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων και το βίωμα της ισόβιας φυλάκισης που χτίζει η ψυχιατρική διάγνωση, αλλά, και για τη δυναμική των κινημάτων αυτοβοήθειας.

05/04/2013
Ο λόγος των αποκλεισμένων (Γ. Κεραμιδιώτης): Καταγράφεται επί 10 μήνες ο λόγος των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων μέσα από το μάθημα του Κοινωνικού Αποκλεισμού του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12/04/2013
Ανάπηρη Πόλη (Κ. Βαξεβάνης): Άνθρωποι σε αναπηρικό καρότσι μεταφέρουν τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και πρόσβαση σε μια κοινωνία φτιαγμένη για αρτιμελείς.

19/04/2013
Sicko (M. Moore): Το αμερικανικό σύστημα υγείας στα χέρια των ιδιωτικών εταιριών. Η αποσάθρωση των πολιτικών υγείας στις ΗΠΑ και η σύγκρισή τους με τα δημόσια συστήματα υγείας άλλων κρατών.

Η συνοδευτική φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα www.terramedia.co.uk.

Ετικέτες: προβολές, Χανιά