ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κύκλος συζητήσεων / σεμιναρίων με τους άμεσα ενδιαφερόμενους

Εξάρτηση από ναρκωτικά και αλκοόλ: Συζητώντας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι συζητήσεις απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά ή αλκοόλ. Βασικός στόχος του κύκλου συζητήσεων είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των αιτιών και των τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης, που να καταρρίπτει μύθους και παρερμηνείες που συνοδεύουν το φαινόμενο. Στο συγκεκριμένο κύκλο συζητήσεων θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο λόγο και το βίωμα των άμεσα ενδιαφερομένων, καθώς θεωρούμε ότι η βιωματική γνώση που οι άνθρωποι αυτοί φέρουν είναι εξίσου σημαντική με την επιστημονική γνώση και απόλυτα απαραίτητη για να δοθούν επαρκείς απαντήσεις για το φαινόμενο της εξάρτησης.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 24/07. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προσέλθουν στο πρόγραμμα ή να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (28210-23432) καθημερινά από τις 09.00 έως τις 14.00 και τα απογεύματα από τις 17:00 έως τις 20:00 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη πίσω από τα δικαστήρια.

Ετικέτες: Σεμινάριο, Χανιά