ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Νέος κύκλος προβολών ντοκιμαντέρ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συνεχίζει τον κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ, τις Τετάρτες στις 19:00. Μετά από τις προβολές των ντοκιμαντέρ Ruins και Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης, θα προβληθούν στο χώρο του Προγράμματος (Μ. Καταπότη 57) τα παρακάτω ντοκιμαντέρ:

– Τετάρτη 27/11: “Κρίση και εθνική κατάθλιψη” του Γιώργου Κεραμιδιώτη (60′). Ένα ντοκιμαντέρ από τη σειρά “Συναντήσεις” με συνομιλητές τους Κ. Μπαϊρακτάρη (Αναπλ. Καθ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ.) και Θ. Μεγαλοοικονόμου (Δ/ντη 9ου Ψυχ. Τμ. Ψ.Ν.Α.). Μια συζήτηση για την ψυχική υγεία στην εποχή της κρίσης.

– Τετάρτη 04/12: “Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν” του Σταύρου Ψυλλάκη (55′). Η ταινία- ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ακούσει το λόγο της τρέλας, κάτω από το χαώδες παραλήρημά της. Προσπαθεί να δει τη δραματική σύγκρουση του ανθρώπου με την τρέλα, στη βαθύτατη απόγνωση και απόλυτη αμφιβολία για κάθε όψη του είναι που εμπεριέχει.

– Τετάρτη 11/12: “Flow- For the love of Water” (84′). Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, τη ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν “Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;”

**Είσοδος Ελεύθερη**

Ετικέτες: προβολές, Σητεία