ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Ομιλία για το φαινόμενο της εξάρτησης στον Ερυθρό Σταυρό Χανίων

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 2/11 ομιλία με τίτλο «Βασικές διαστάσεις του φαινομένου της εξάρτησης: Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη» στις εθελόντριες του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού Χανίων.

Οι θεματικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση αφορούσαν τον ορισμό της εξάρτησης και τις αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο να αναπτύξει προβληματική σχέση με μια ουσία ή δραστηριότητα. Επιπλέον έγινε διάλογος γύρω από την εξάρτηση από τις εφαρμογές του διαδικτύου , τις ορθές πρακτικές του μέσου και τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ανοίξει ένας ενεργός διάλογος γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης ,να τεθούν προβληματισμοί πάνω στις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση του φαινομένου και στους τρόπους  πρόληψης της εξάρτησης και των άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε πολύ τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για την πρόσκληση, την συνεργασία και την θερμή τους φιλοξενία.