ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στην Σητεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας πραγματοποίησε παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στην κεντρική πλατεία της Σητείας, την Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια, προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, ήταν μια καλή αφορμή να συναντηθούν παιδιά και ενήλικες, να αλληλοεπιδράσουν και να παίξουν παρέα.

Σε αυτή τη δράση συμμετείχαν ενεργά εκπαιδευτικοί από το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και το Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού, φέρνοντας στον χώρο παιχνίδια που κατασκευάστηκαν συλλογικά από μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολείων, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης κατά την σχολική χρονιά 2021-2022.

 

Θεωρώντας ότι μια Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών οφείλει να θέτει ένα πεδίο αναστοχασμού και ελπίδας γύρω από το ζήτημα της εξάρτησης, στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη των αξιών της πρόληψης, όπως είναι η ενεργή συμμετοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση, η δημιουργία σχέσεων και η δημιουργική ενασχόληση με δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας και του Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού για την συνεργασία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σητείας «Κορνάρεια 2022». Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΚΑΣ για τη συνεργασία. 

 

Ετικέτες: Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, παιχνίδια του κόσμου, Σητεία, Σχολική κοινότητα