ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από το αλκοόλ: Το ζητούμενο της ελεύθερης και αξιοπρεπούς ζωής.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των αιτιών και των τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από το αλκοόλ, που να καταρρίπτει μύθους και παρερμηνείες που συνοδεύουν το φαινόμενο. Στα σεμινάρια θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο λόγο και το βίωμα των άμεσα ενδιαφερομένων, καθώς βασική θέση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ότι η βιωματική γνώση είναι εξίσου σημαντική με την επιστημονική γνώση και απόλυτα απαραίτητη για να δοθούν επαρκείς απαντήσεις για το φαινόμενο της εξάρτησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

  • Στη φύση του προβλήματος της εξάρτησης από το αλκοόλ.
  • Στις αιτίες του προβλήματος της εξάρτησης από το αλκοόλ.
  • Στις συνέπειες αυτής της εξάρτησης σε πολλαπλά επίπεδα.
  • Στο περιεχόμενο της έννοιας της απεξάρτησης / αντιμετώπισης του προβλήματος.
  • Στους διάφορους τρόπους αντιμετώπισης της εξάρτησης από το αλκοόλ με έμφαση στη φιλοσοφία της αυτοβοήθειας και αλληλοβοήθειας.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων θα διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τα άτομα που θα συμμετέχουν, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής, όσων ενδιαφέρονται, σε ομάδες υποστήριξης ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 9/4/2014. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (2821023432) καθημερινά από τις 9:00 – 20:00 για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 7/4/2014. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη πίσω από τα δικαστήρια. Η συμμετοχή στα σεμινάρια όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν.

Φωτογραφία: Eric Drooker, “The Maze”

Ετικέτες: Σεμινάριο, Χανιά