ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ

Οι συζητήσεις απευθύνονται σε γονείς, συγγενείς και φίλους ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης και βασικό στόχο έχουν την ουσιαστική ενημέρωση τους για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στις αιτίες και τη φύση του προβλήματος της εξάρτησης, τους τρόπους αντιμετώπισης της, καθώς και στο ρόλο της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση της. Το περιεχόμενο των συζητήσεων θα διαμορφώνεται παράλληλα και από τα άτομα που θα παρακολουθήσουν τις συζητήσεις ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη 18:00-20:00, αρχής γενομένης από την Τρίτη 19/03. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (28210-23432) καθημερινά από τις 09;00 έως τις 14:00 και τα απογεύματα από τις 17:00 έως τις 20:00 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη πίσω από τα δικαστήρια.

Φωτογραφία: Eric Drooker, “The Maze”

Ετικέτες: Σεμινάριο, συγγενείς εξαρτημένων, Χανιά