ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς (γονείς, συντρόφους, αδέλφια) ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση τους στις πρακτικές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στις αιτίες και τη φύση του προβλήματος της εξάρτησης, στους τρόπους αντιμετώπισης της καθώς και στο ρόλο της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση της. Το περιεχόμενο των συζητήσεων θα διαμορφώνεται από τα άτομα που θα συμμετέχουν, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής, όσων ενδιαφέρονται, στις ομάδες υποστήριξης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 24/2/2014. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (2821023432) καθημερινά από τις 09:00 – 20:00 για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 19/2/2014. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη πίσω από τα δικαστήρια.

Φωτογραφία: Eric Drooker, “The Maze”

Ετικέτες: Σεμινάριο, Χανιά