ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συμμετέχει στην 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που θα πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ», στις 28 Σεπτεμβρίου με 01 Οκτωβρίου 2022, στην Κέρκυρα.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας ΑΠΘ, συμμετέχει προσκεκλημένος στο Συστημικό Café με τίτλο «Δίκτυα Αλληλεγγύης – Συνεργασίας με την Κοινότητα». Σε αυτή τη συνάντηση θα επιχειρηθεί η σύνδεση της πρόληψης με την έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου και τη σημασία των δικτύων αλληλοβοήθειας, μέσα από παραδείγματα από το πεδίο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Επιπλέον, η υπεύθυνη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, Εύη Αδαμοπούλου, Ψυχολόγος MSc, PHDc, συμμετέχει στον συντονισμό της 2ης Ομάδας Συνομιλίας που θα πραγματοποιείται στο κλείσιμο κάθε ημέρας και θα λειτουργεί αναστοχαστικά, με στόχο την περαιτέρω αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων/ουσών.

Ετικέτες: πανελλήνιο δίκτυο φορέων πρόληψης της εξάρτησης, πρόληψη