ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συμμετείχε στην 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ», στις 28 Σεπτεμβρίου με 01 Οκτωβρίου 2022, στην Κέρκυρα.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας ΑΠΘ, συμμετείχε προσκεκλημένος στο Συστημικό Café με τίτλο «Δίκτυα Αλληλεγγύης – Συνεργασίας με την Κοινότητα». Το café συντόνισε ο Βασίλης Πασσάς, Ιατρός Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Ιδρυτής – Επιστημονικά Υπεύθυνος Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ». Μέσα από τη συζήτηση και με τη συμμετοχή συναδέλφων και συναδελφισσών, επιχειρήθηκε η σύνδεση της πρόληψης με την έννοια του κοινωνικού κεφαλαίου και τη σημασία των δικτύων αλληλοβοήθειας, αξιοποιώντας παραδείγματα από το πεδίο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Επιπλέον, η υπεύθυνη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, Εύη Αδαμοπούλου, Ψυχολόγος MSc, PHDc, συμμετείχε στον συντονισμό της 2ης Ομάδας Συνομιλίας, που πραγματοποιήθηκε στο κλείσιμο κάθε ημέρας και λειτούργησε αναστοχαστικά, με στόχο την περαιτέρω αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων/ουσών.

Ετικέτες: πανελλήνιο δίκτυο φορέων πρόληψης της εξάρτησης, πρόληψη