ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σητείας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συμμετείχε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σητείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας, στο «Πάρκο των αληθινών ευχών».

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν παρέα ξύλινα στολίδια, με τα οποία διακόσμησαν από κοινού το χειροποίητο από ξύλο δέντρο. Παράλληλα, στον χώρο βρίσκονταν τα «Παιχνίδια του Κόσμου», τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς και εποχές του κόσμου, με τα οποία έπαιξαν παιδιά και ενήλικες.

 

 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε άλλο ένα απόγευμα με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» για μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια, η Κινηματογραφική Ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας  διοργάνωσε ανοιχτή προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών μικρού μήκους. Τα μέλη της ομάδας, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας, υποδέχτηκαν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και δημιούργησαν μια φιλόξενη και χαρούμενη ατμόσφαιρα για όλους και όλες. Η κινηματογραφική ομάδα αποτελεί μία συστηματική δράση που υλοποιείται σε συνεργασία του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας και τον ΔΟΚΑΣ για τη συνεργασία.

 

 

 

Ετικέτες: δράσεις, πρόληψη, Σητεία