ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στο 11o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων

Χανιά, 21/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων στο 11o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ καθώς και σε γονείς, συγγενείς και φίλους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Μέρος των δράσεων του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, η συνεργασία και υλοποίηση συλλογικών δράσεων με φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών το πρόγραμμα συμμετέχει και φέτος στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων που θα πραγματοποιηθεί 25 και 26 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με μια κεντρική ομιλία/συζήτηση με θέμα «Οι συλλογικές δράσεις ως οδοί υπέρβασης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων». Η συζήτηση συνδιοργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και από την Πρωτοβουλία Γονέων και Φίλων Νέων με Αυτισμό και Νοητική Στέρηση, πρωτοβουλία με την οποία συνεργάζεται το πρόγραμμα εδώ και τρία χρόνια. Κεντρικό θέμα της συζήτησης είναι η ανάδειξη της αξίας των συλλογικών δράσεων ως οδός αντιμετώπισης των διάφορων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων καθώς και η αξία της αλληλοβοήθειας και της συνεργατικότητας, αφενός μέσα από το παράδειγμα της εξάρτησης/απεξάρτησης και αφετέρου μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει η Πρωτοβουλία. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/6 στις 19.00 στο χώρο του φεστιβάλ με κεντρικούς ομιλητές έναν εργαζόμενο από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και ένα μέλος της Πρωτοβουλίας Γονέων και Φίλων Νέων με Αυτισμό και Νοητική Στέρηση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» τα οποία θα βρίσκονται και τις δυο μέρες στο χώρο του φεστιβάλ. Πρόκειται για χειροποίητα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από όλο τον κόσμο φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά που στόχο έχουν την προώθηση της ανθρώπινης επικοινωνίας, τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε πρακτικές ανακύκλωσης.

Ετικέτες: αντιρατσιστικό, φεστιβάλ, Χανιά