ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας στη Θεματική Εβδομάδα.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας συμμετείχε και φέτος στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε στα Γυμνάσια της χώρας στο θεματικό άξονα «Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων».

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8/4/2019 το πρόγραμμα συνεργάστηκε με το Γυμνάσιο Αγιάς και πραγματοποίησε συζήτηση με περίπου 60 μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου για την υπερβολική ενασχόληση με εφαρμογές του διαδικτύου και τις ορθές πρακτικές χρήσης. Την ίδια συζήτηση επανέλαβαν τα στελέχη του προγράμματος τη Δευτέρα 13/05/2019 με περίπου 75 μαθητές της Α’ τάξης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας και στις 17/5/2019 με 25 παιδιά της Γ’ τάξης του 12ου Γυμνασίου Λάρισας.

 

Οι μαθητές στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων ήταν ιδιαίτερα συμμετοχικοί και ανέδειξαν μέσα από προσωπικά τους παραδείγματα τα θετικά σημεία αλλά και τους κινδύνους και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη σχέση με το διαδίκτυο και τις εφαρμογές του.

Στα πλαίσια της ίδιας δράσης πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2019 ανοιχτή συζήτηση με 30 γονείς παιδιών του Γυμνασίου Αγιάς, ύστερα από αίτημά τους, με κοινό θεματικό άξονα.