ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ 10 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-CHANIA FILM FESTIVAL

Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και την υποστήριξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γ. Χρ. Ζέρβα “ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;” την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων .

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια στοχαστική, ποιητική προσέγγιση του φαινομένου της εξάρτησης και των διαφορετικών μεθόδων απεξάρτησης στην Ελλάδα από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Στο έργο του κ. Γ. Χρ. Ζέρβα και στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ είχαν την τιμή να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη και το προσωπικό του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ. Γ. Χρ. Ζέρβα θα μας μεταφέρει, μέσα από την σκηνοθετική του προσέγγιση, την δική του ματιά για το ζήτημα της εξάρτησης.

Παράλληλα στο πλαίσιο του CFFedu (Chania Film festival Education)το  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων θα διενεργήσει, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, την Τετάρτη 26/10, ένα εργαστήρι συμμετοχικού διαλόγου σε μαθητές/-τριες Λυκείου. Στο εν λόγω εργαστήριο θα αξιοποιηθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Χρ. Ζέρβα “Πού πετούν τα παιδιά”, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοιχτής συζήτησης και κριτικού αναστοχασμού γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης, και το πώς αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και προλαμβάνεται. Το εργαστήρι θα συντονίσουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Χρ. Ζέρβας και οι εργαζόμενες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.