ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχικές δράσεις για παιδιά στην Σφάκα και τα Έξω Μουλιανά

Με την έναρξη του καλοκαιριού, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έξω Μουλιανών, πραγματοποίησαν συμμετοχικές δράσεις για παιδιά που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, στις 30/6, πραγματοποιήθηκε θερινή προβολή παιδικής ταινίας στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας και μια βδομάδα αργότερα, στις 07/7, παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στα Έξω Μουλιανά. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες των γύρω χωριών παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων.

Βασικό άξονα συνεργασίας των παραπάνω φορέων και μελών της τοπικής κοινότητας αποτέλεσε η κοινή ανάγκη για δημιουργία συνθηκών συνάντησης μεταξύ παιδιών και ενηλίκων και η συλλογική ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες στις περιοχές της επαρχίας Σητείας.

Η δράση αυτή αποτελεί μία από τις δράσεις που πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας στο πλαίσιο της πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Στόχος αυτών αποτελεί η ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας για την υλοποίηση δράσεων που βασίζονται στις ανάγκες της, προάγοντας την ενεργό συμμετοχή, την συμπερίληψη και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών της.

Ετικέτες: κοινότητα, πρόληψη, Σητεία