ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας: Συζήτηση για το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισής του

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας βρέθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας, πραγματοποιώντας συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευόμενες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν προηγουμένως και να απευθύνουν προς τις εργαζόμενες του προγράμματος ερωτήματα που τους γεννήθηκαν σχετικά με το φαινόμενο της εξάρτησης, βάσει των οποίων προσαρμόστηκε η συζήτηση.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ενημέρωση της κοινότητας του σχολείου για την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου και τις διάφορες εκφάνσεις του, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον κοινωνικό/ πολιτισμικό  χαρακτήρα του φαινομένου της εξάρτησης και στις αξίες της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας και της συλλογικής δράσης στην πρόληψη αυτού. Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που μπορεί να αφορούν συγγενείς ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

 

Ετικέτες: Εξαρτήσεις, ΣΔΕ, Σητεία, Συζήτηση