Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και ο Κοινωνικός Χώρος Para Todos οργανώνουν διήμερο για την αυτονομία, την αποανάπτυξη, τον κοινοτισμό και την άμεση δημοκρατία.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής (πλατεία Ταχυδρομείου) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου των Γιάννη Μπίλλα και Γιώργου Κολέμπα:

“Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων: Με το πρόταγμα της αυτονομίας της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας” – Εκδόσεις των Συναδέλφων.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Κοινωνικό Χώρο Para Todos (Φαρμακίδου 4) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “..Είμαστε εμείς που περιμέναμε & πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε..”. Κεντρικοί εισηγητές θα είναι οι Γιάννης Μπίλλας και Γιώργος Κολέμπας.

Ο Γιάννης Μπίλλας είναι εκπαιδευτικός/βιοκαλλιεργητής.
Ο Γιώργος Κολέμπας είναι εκπαιδευτικός/οικογεωργός.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.