Skip to main content

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στα Χανιά θα συμμετέχει μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσιβαρά στο πολιτιστικό 3ήμερο “η Ελληνική Μαστοριά”. Το 3ήμερο, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 23 έως και Κυριακή 25 Ιουλίου, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Η συμμετοχή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα αφορά στη διενέργεια ενός εργαστηρίου κατασκευής “Παιχνιδιών του Κόσμου”, τα οποία είναι ξύλινα, παραδοσιακά παιχνίδια που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο και ιστορικές περιόδους. Πρόκειται για χειροποίητα παιχνίδια των οποίων η κατασκευή γίνεται από επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

 Τα εργαστήρια κατασκευής των «Παιχνιδιών του Κόσμου» απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους (μικρούς και μεγάλους), οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η μετάδοση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας προκειμένου να διαδοθεί η χειροποίητη κατασκευή παραδοσιακών και όχι μόνο παιχνιδιών, με απλές τεχνικές, με απώτερο στόχο τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης, κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη συλλογική διαδικασία δημιουργείται ο χώρος για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, την ανάπτυξη της συνεργατικότητας, της επικοινωνίας, κλπ.

Τα παιχνίδια που θα κατασκευαστούν θα μείνουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιβαρά, με στόχο τη μετέπειτα χρήση τους στα πλαίσια δράσεων με εκπαιδευτικό, θεραπευτικό, κοινωνικο-πολιτιστικό χαρακτήρα.

 

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι το εξής:

  • Παρασκευή 23/7  ώρα 17:00 – 20:00

 Έναρξη του Εργαστηρίου  

  • Σάββατο 24/7 ώρα 10:00-14:00 και 17:00-21:00

Κατασκευή Παιχνιδιών

  • Κυριακή 25/7 ώρα 10:00-14:00

Ολοκλήρωση του Εργαστηρίου

  • Κυριακή 25/7 18:00-20:00

Παρουσίαση των παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν και παιχνίδι!

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου θα πραγματοποιούνται και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο τριήμερο εργαστήριο καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Προγράμματος :28210-23432 καθημερινά  9:00-16:00, προκειμένου να υπάρχει χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας της ομάδας του εργαστηρίου. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι τα ανήλικα παιδιά να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πρόγραμμα Προαγωγή Αυτοβοήθειας Εξαρτημένων Χανίων

Τσουδερών 73

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα εως Παρασκευή 09:00-16:00

Τηλ:28210-23432

Ηλ.Ταχυδρομείο: chania@selfhelp.gr

 

 

 
 

 

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.