Skip to main content

Την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι υποδεχόμαστε στο χώρο μας τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κ. Γιάννη Αναστασάκη.

Ο κ. Αναστασάκης θα μας μιλήσει για την πορεία του στο χώρο του θεάτρου, για την επιτυχημένη θητεία του στο ΚΘΒΕ, για το άνοιγμα του θεάτρου στην κοινότητα της πόλης, καθώς και για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Ανυπομονούμε να τον γνωρίσουμε και να τον ευχαριστήσουμε από κοντά για την υποστήριξη που μας παρέχει κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διεύθυνσης.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.