ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

3ος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα: Η φιλοσοφία και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Ο κύκλος των σεμιναρίων απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς) καθώς και σε μέλη συλλόγων και συλλογικοτήτων και πολίτες με ενδιαφέρον στα θέματα αυτά.

Τα σεμινάρια θα ακολουθούν την εξής δομή: Θα υπάρχει καταρχήν μια μικρή εισήγηση από τα στελέχη του προγράμματος για την υπό συζήτηση θεματική και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στο σεμινάριο. Σε όλους τους συμμετέχοντες / ούσες θα δίνεται επικουρικό εκπαιδευτικό υλικό με μορφή σημειώσεων ή άρθρων καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι θεματικές που θα προσεγγιστούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:
– Ιστορική αναδρομή και δράση ουσιών
– Αιτιοπαθογένεια της εξάρτησης
– Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης
– Η πρόληψη του προβλήματος της εξάρτησης
– Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα στις 18:00-20:00, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 18/11/2013. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα είναι μεγάλος θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 20/11/2013. Για την καλύτερη προετοιμασία των σεμιναρίων είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15/11 στις 14:00 το μεσημέρι στο τηλέφωνο του προγράμματος (2821023432). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη, στην περιοχή των δικαστηρίων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ετικέτες: Σεμινάριο, Χανιά