ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

6ος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα: Η φιλοσοφία και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος, πραγματοποιείται ο 6ος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα: Η φιλοσοφία και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης. Ο κύκλος των σεμιναρίων απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς) καθώς και σε μέλη συλλόγων και συλλογικοτήτων και πολίτες με ενδιαφέρον στα θέματα αυτά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες / ούσες θα δίνεται επικουρικό εκπαιδευτικό υλικό με μορφή σημειώσεων ή άρθρων καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θεματικές που θα προσεγγιστούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:

– Ιστορική αναδρομή του προβλήματος της εξάρτησης και σύντομη αναφορά στη δράση των ψυχοτρόπων ουσιών και στις μη φαρμακευτικές εξαρτήσεις
– Επιδημιολογία και Αιτιοπαθογένεια του προβλήματος της εξάρτησης
– Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης
– Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης
– Η πρόληψη του προβλήματος της εξάρτησης

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη στις 18:00-20:00, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 26/2/2014. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα είναι μεγαλύτερος των είκοσι ατόμων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων, με την ολοκλήρωση του παρόντος κύκλου. Για την καλύτερη προετοιμασία των σεμιναρίων είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 24/2/2014 στις 14:00 το μεσημέρι στο τηλέφωνο του προγράμματος (2821023432). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη, στην περιοχή των δικαστηρίων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ετικέτες: Σεμινάριο, Χανιά