ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Δράσεις και Παρεμβάσεις 2017-8: Παρεμβάσεις Πρόληψης σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά τις παρεμβάσεις πρόληψης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής της Σητείας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με την κάθε σχολική κοινότητα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει εγκρίνει την υλοποίηση δράσεων πρόληψης από το πρόγραμμα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής για το σχεδιασμό δράσεων πρόληψης κατά τη διάρκεια του έτους.

Στο Γενικό Λύκειο Σητείας έχει ήδη  πραγματοποιηθεί μία παράσταση με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» με στόχο τη γνωριμία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσεων για τη σχολική χρονιά.

Ακόμη, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Σητείας θα πραγματοποιήσει στη 1 Νοεμβρίου, στις 18.00, συζήτηση με θέμα τις εξαρτήσεις και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο χώρο του σχολείου, η οποία θα απευθύνεται στους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου.

Ετικέτες: πρόληψη, Σητεία, σχολική κοινότητα