ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Εργαστήριo κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σκοπής

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σκοπής πραγματοποίησαν εργαστήριο κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου» στον χώρο του σχολείου. Μέσα από μια συλλογική διαδικασία κατασκευής, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Σκοπής δημιούργησαν τη δική τους παιχνιδοθήκη, με παραδοσιακά παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αρχικά, οι ίδιοι/ες γνώρισαν τα «Παιχνίδια του Κόσμου» μέσα από μια παράσταση στον χώρο του σχολείου τους, όπου είχαν τον χρόνο να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, επέλεξαν τα παιχνίδια που θα ήθελαν να κατασκευάσουν και ακολούθησε μια περίοδος συλλογικής αναζήτησης και συγκέντρωσης των απαραίτητων αντικειμένων.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε μέσα από τρεις συναντήσεις συλλογικής δημιουργίας, με τη συνεργασία μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών και γονέων, μετατρέποντας αντικείμενα που έως τότε δεν χρησιμοποιούσαν σε λειτουργικά παιχνίδια.

Η δράση αυτή αποτελεί μία από τις δράσεις που πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας στο πλαίσιο της πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα. Στόχος αυτής αποτελεί η ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας για την υλοποίηση δράσεων που βασίζονται στις ανάγκες της, συμβάλλοντας στη βελτίωση του σχολικού κλίματος και προάγοντας την ενεργό συμμετοχή, την συμπερίληψη και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Σχολείο Σκοπής για την εξαιρετική συνεργασία.

 

Ετικέτες: Παιχνίδια του Κόσμου, πρόληψη, Σητεία