ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΚΡΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων γιόρτασε την απεξάρτηση και την αυτοβοήθεια-αλληλοβοήθεια πραγματοποιώντας εκδήλωση την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 έξω από το Γυαλί Τζαμισί.

Στην εκδήλωση μεταδόθηκε ένα αισιόδοξο μήνυμα και τέθηκε ένα πεδίο αναστοχασμού γύρω από το ζήτημα της εξάρτησης-απεξάρτησης και της πρόληψης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τις ομάδες αυτοβοήθειας της πόλης, ομάδες που, μέσα σε πλαίσια αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, αυτενεργούν για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων. Να παίξουν με τα “Παιχνίδια του Κόσμου” και να συναντηθούν δημιουργικά μέσω του γκράφιτι με μια καλλιτεχνική ομάδα εφήβων, αναδεικνύοντας αξίες που προλαμβάνουν και ανατρέπουν την εξάπλωση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Η εν λόγω δράση εντάχθηκε στα πλαίσια εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, κατόπιν πρόσκλησης από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας ,σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης και πρόληψης της πόλης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ για την πρόσκληση και βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τις Ομάδες Αυτοβοήθειας των Ανωνύμων Υπερφάγων και των Αλκοολικών Ανωνύμων Χανίων καθώς και την Ομάδα Γκράφιτι του συλλόγου Εθελοντών Kissamos Social Spot σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου , για την υπέροχη συνεργασία και το ζεστό κλίμα που μετέδωσαν.