ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στο συνέδριο “Play, Perform, Learn, Grow: Exploring Creative Community Practices” (PPLG)

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 παρουσιάσαμε τα «Παιχνίδια του Κόσμου» καθώς και τους τρόπους αξιοποίησής τους σε δράσεις πρόληψης στο σχολείο και στην κοινότητα. Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου “Play, Perform, Learn, Grow: Exploring Creative Community Practices” (PPLG).

Η εισήγηση είχε τίτλο Using «Games of the World» in Education and Community Actions. Εισηγητές-τριες ήταν οι συνεργάτες-ιδες που εισήγαγαν και δούλεψαν συστηματικά με τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στον τομέα της πρόληψης και συγκεκριμένα: Αδαμοπούλου Ευγενία, Γαβριηλίδου Δήμητρα, Σπανού Ελένη και Φραγκιαδάκης Κώστας.

Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν η φιλοσοφία, οι αρχές και οι στόχοι των δράσεων πρόληψης του Προγράμματος. Αναλύθηκε ακόμα η μεθοδολογία υλοποίησης δράσεων με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», καθώς η συμβολή τους στην ανάπτυξη συνεργατικού κλίματος στο σχολείο και στην ενίσχυση των δεσμών της κοινότητας. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στον παρακάτω σύνδεσμο. Το βιβλίο περιλήψεων μπορείτε να το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ετικέτες: επιστημονικές συναντήσεις, παιχνίδια του κόσμου, πρόληψη