ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Κύκλος σεμιναρίων αποκλειστικά για ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σε αρκετούς προκαλεί πολλαπλές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, η προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια δεν αποτελεί μονόδρομο. Πολλοί άνθρωποι μέσα από προσπάθεια έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Συζητώντας για την Προβληματική Σχέση με τα τυχερά παιχνίδια: Αιτίες και Αντιμετώπιση». Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων, στο σεμινάριο θα προσεγγιστούν τα εξής ερωτήματα:

•         Πότε μπορούμε να ορίσουμε μια σχέση με τα τυχερά παιχνίδια ως προβληματική;

•         Ποια είναι η φύση της εξάρτησης και ποιοι οι μύθοι που τη συνοδεύουν;

•         Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια;

•         Με ποιους τρόπους μπορεί ένας άνθρωπος, που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα με τα τυχερά παιχνίδια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει;

•         Βοηθούν οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες να ξεπεράσει κάποιος πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα του;

 

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είναι καλό πριν την έναρξή του, να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με τις εργαζόμενες του προγράμματος, όπου θα ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και θα λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου, όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδα υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/6/2022 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη έως τις 15/6/2022 στις 18:00.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων 28210 23432, καθημερινά 9:00-16:00,από την Δευτέρα 23/5/2022 έως και 31/5/2022, προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την COVID 19. Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν .