ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια και τους τρόπους αντιμετώπισής τους

 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς, λειτουργούς υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες της Σητείας και της επαρχίας της. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Μανώλης Χαλεπούδης, MSc Ψυχολόγος, Υπεύθυνος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Γκαϊφύλλιας, MSc Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην ιστορική αναδρομή του φαινομένου της εξάρτησης, στις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισής της καθώς και τους τρόπους κινητοποίησης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα για αναζήτηση βοήθειας. Όσοι και όσες παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν απορίες, σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης και τα σχετικά ζητήματα που προκύπτουν στο πεδίο της δουλειάς τους. 

Ετικέτες: αλκοόλ, εκπαίδευση, Σεμινάριο, τζόγος, τυχερά παιχνίδια