ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Έναρξη Δικτύου Συνεργασίας Εκπαιδευτικών για θέματα πρόληψης της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, στο πλαίσιο των δράσεων του στο πεδίο της πρόληψης, ξεκινά τη δημιουργία ενός ανοιχτού Δικτύου Συνεργασίας Εκπαιδευτικών για Θέματα Πρόληψης της Εξάρτησης και άλλων Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Σητείας να συμμετέχουν.

Βασικοί στόχοι του Δικτύου είναι:

  • Να λειτουργήσει ως ένας κοινός τόπος ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών και αλληλοϋποστήριξης, έχοντας ταυτόχρονα τον προσανατολισμό της αναζήτησης νέων εκπαιδευτικών μεθοδολογιών.
  • Η ανάληψη δράσης για την ανάδειξη του σχολείου ως πυρήνα της πρόληψης και για τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινότητα.

Η προσπάθεια δημιουργίας του Δικτύου Εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει με την υλοποίηση ενός κύκλου σεμιναρίων που θα αφορά:

  • Την πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
  • Την αξιοποίηση της έννοιας της αλληλοβοήθειας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας. Βασικοί στόχοι των σεμιναρίων είναι:

  • Η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη φιλοσοφία των παρεμβάσεων πρόληψης και την έννοια της αλληλοβοήθειας.
  • Η δημιουργία των βάσεων για τη σύσταση αντίστοιχων ομάδων στο πλαίσιο του Δικτύου: μιας ομάδας αλληλοϋποστήριξης εκπαιδευτικών και μιας ομάδας σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων στην τοπική κοινότητα.

Θα πραγματοποιηθούν δυο δίωρα σεμινάρια την Δευτέρα 5 Μαρτίου και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 19:00, στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας (Μ.Καταπότη 57). Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στα τηλέφωνα του προγράμματος (2843029620) καθημερινά 9:00-14:00 & 17:00-20:00 ως την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Η εν λόγω δράση αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που είχε υλοποιήσει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας την περίοδο 2015-2016, κατά την οποία λειτούργησε το Δίκτυο Συνεργασίας Εκπαιδευτικών και πραγματοποίησε στην τοπική κοινότητα δράσεις όπως το Φεστιβάλ Ταινιών για την Εκπαίδευση καθώς και Εργαστήρι και Έκθεση φωτογραφίας που απευθυνόταν σε εφήβους.

Ετικέτες: εκπαίδευση, πρόληψη, Σητεία