ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Σητεία: συμμετοχή στη Θεματική Εβδομάδα

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας συμμετείχε και τη φετινή σχολική χρονιά στην Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε στα Γυμνάσια της χώρας, με δράσεις στο θεματικό άξονα «Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συνεργάστηκε με το 2ο Γυμνάσιο Σητείας, το Γυμνάσιο Χανδρά, το Γυμνάσιο Τουρλωτής και το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους μαθητές σχετικά με το φαινόμενο της εξάρτησης, τις αιτίες του και την πρόληψη. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με την αξιοποίηση συμμετοχικών μεθοδολογιών.

Συνδέοντας, μέσα από τη συζήτηση, την πρόληψη με τη δημιουργία σχέσεων, την επικοινωνία και τη συλλογικότητα, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», όπου οι μαθητές γνώρισαν και έπαιξαν παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου.

Ετικέτες: πρόληψη, Σητεία, σχολική κοινότητα