ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων πραγματοποίησε την Δευτέρα 7/11 ομιλία με τίτλο «Συζητώντας γύρω από τις βασικές διαστάσεις του φαινομένου της εξάρτησης» στις εθελόντριες του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Χανίων.

Οι θεματικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση αφορούσαν τον ορισμό της εξάρτησης και τις αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο να αναπτύξει προβληματική σχέση με μια ουσία ή δραστηριότητα. Επιπλέον έγινε διάλογος γύρω από την προβληματική σχέση με το αλκοόλ, τους τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και τέλος έγινε μια ενημέρωση για τα προγράμματα στα οποία μπορούν να απευθυνθούν  .

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ανοίξει ένας ενεργός διάλογος γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης, να τεθούν προβληματισμοί πάνω στις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση του φαινομένου και στους τρόπους  αντιμετώπισης της εξάρτησης και των άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε πολύ τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για την πρόσκληση, την συνεργασία και την θερμή τους φιλοξενία.