Skip to main content

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεχίζει τις προβολές – συζητήσεις στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 (19:00)
“INFOWAR – MAT… ΣΕ 5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ”

Η στρατιωτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και οι νέες τεχνικές της αστυνομίας στις δυτικές μητροπόλεις. Με τη βοήθεια πέντε τραγουδιών, από τη ροκ και χιπ-χοπ σκηνή των ΗΠΑ και της Ευρώπης, το “Infowar” παρακολουθεί αντίστοιχες ιστορίες αστυνομικής βαναυσότητας που σημάδεψαν αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα. Αναλύσεις και σχόλια στοχαστών και καλλιτεχνών όπως ο Γκι Ντεμπόρ, ο Μάνος Χατζιδάκις ή ο Ματιέ Κασοβίτς εμπλέκονται με ηλεκτρικές κιθάρες για να περιγράψουν τη μετεξέλιξη των αστυνομικών δυνάμεων από το Λος Άντζελες και τη Γένοβα μέχρι τα προάστια του Παρισιού.

Επίσης, θα προβληθούν βίντεο “εγχώριου ρεπερτορίου” από τις κινητοποιήσεις σε Κερατέα, Σκουριές…
Στη συζήτηση με θέμα «Κρατική Καταστολή- Αστυνομική Βία», θα συμμετέχουν νομικοί, κάτοικοι Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία, καθώς και μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 (19:00)
“29 ΜΕΡΕΣ”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 56 min
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Ονομάστηκε «Επανάσταση της Αξιοπρέπειας». Η σπίθα που άναψε η αυτοπυρπόληση ενός 26χρονου σε μια επαρχιακή πόλη της Τυνησίας εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Η κραυγή των Τυνήσιων, που ζητούσαν ελευθερία και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία, δόνησε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κάποτε πανίσχυρος δικτάτορας Μπεν Αλί τράπηκε σε φυγή, το απολυταρχικό και διεφθαρμένο καθεστώς του απογυμνώθηκε.

Το «29 Μέρες» επιστρέφει στην αρχή, στις ρίζες της «αραβικής άνοιξης». Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και παρουσιάζοντας το πλούσιο αρχείο που οι ίδιοι διέσωσαν από την περίοδο της εξέγερσης, καταγράφει το χρονικό των 29 ημερών που άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και μετανάστες από αραβικές χώρες.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας βασίζει τον τρόπο λειτουργίας του στις σύγχρονες κριτικές προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς και του πεδίου των εξαρτήσεων. Βάσει αυτών των προσεγγίσεων, στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαστάσεις των αιτιών του προβλήματος της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, τίθενται στο επίκεντρο των υλοποιούμενων παρεμβάσεων οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, με κύρια προτάγματα τη χειραφέτησή τους και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς τους. Κεντρικοί άξονες των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται από το πρόγραμμα είναι η έννοια της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των άμεσα ενδιαφερόμενων.