ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κύκλος Προβολών Απριλίου στο Στέκι Μεταναστών

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεχίζει τις προβολές – συζητήσεις στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 (19:00)
“INFOWAR – MAT… ΣΕ 5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ”

Η στρατιωτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και οι νέες τεχνικές της αστυνομίας στις δυτικές μητροπόλεις. Με τη βοήθεια πέντε τραγουδιών, από τη ροκ και χιπ-χοπ σκηνή των ΗΠΑ και της Ευρώπης, το “Infowar” παρακολουθεί αντίστοιχες ιστορίες αστυνομικής βαναυσότητας που σημάδεψαν αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα. Αναλύσεις και σχόλια στοχαστών και καλλιτεχνών όπως ο Γκι Ντεμπόρ, ο Μάνος Χατζιδάκις ή ο Ματιέ Κασοβίτς εμπλέκονται με ηλεκτρικές κιθάρες για να περιγράψουν τη μετεξέλιξη των αστυνομικών δυνάμεων από το Λος Άντζελες και τη Γένοβα μέχρι τα προάστια του Παρισιού.

Επίσης, θα προβληθούν βίντεο “εγχώριου ρεπερτορίου” από τις κινητοποιήσεις σε Κερατέα, Σκουριές…
Στη συζήτηση με θέμα «Κρατική Καταστολή- Αστυνομική Βία», θα συμμετέχουν νομικοί, κάτοικοι Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία, καθώς και μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 (19:00)
“29 ΜΕΡΕΣ”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 56 min
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Ονομάστηκε «Επανάσταση της Αξιοπρέπειας». Η σπίθα που άναψε η αυτοπυρπόληση ενός 26χρονου σε μια επαρχιακή πόλη της Τυνησίας εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα. Η κραυγή των Τυνήσιων, που ζητούσαν ελευθερία και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία, δόνησε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κάποτε πανίσχυρος δικτάτορας Μπεν Αλί τράπηκε σε φυγή, το απολυταρχικό και διεφθαρμένο καθεστώς του απογυμνώθηκε.

Το «29 Μέρες» επιστρέφει στην αρχή, στις ρίζες της «αραβικής άνοιξης». Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και παρουσιάζοντας το πλούσιο αρχείο που οι ίδιοι διέσωσαν από την περίοδο της εξέγερσης, καταγράφει το χρονικό των 29 ημερών που άλλαξαν το ρου της ιστορίας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και μετανάστες από αραβικές χώρες.

Ετικέτες: Θεσσαλονίκη, προβολές