ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κύκλος Προβολών Μαΐου στο Στέκι Μεταναστών

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεχίζει τις προβολές – συζητήσεις στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2013 (19:00)
Into the fire-The Hidden Victims of Austerity in Greece / Τα Κρυμμένα Θύματα της Λιτότητας στην Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40 min
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Reel News

«Στους καιρούς της άγριας λιτότητας τα πράγματα μοιάζουν άσχημα για τους Έλληνες αλλά είναι ακόμη πιο άσχημα για αυτούς που μόλις έφτασαν στη χώρα», σημειώνουν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ. Χωρίς στέγη, χαρτιά ή υποστήριξη, οι μετανάστες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν αυξανόμενα, συχνά βίαια, ρατσιστικά κρούσματα από τα ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία. Πολλοί είναι παγιδευμένοι στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και τη νομοθεσία άλλων χωρών που σημαίνει πως επιστρέφουν αναγκαστικά στην Ελλάδα αν καταφέρουν να περάσουν σε άλλη χώρα της ΕΕ και κατόπιν συλληφθούν».

Οι βιντεοακτιβιστές της Reel News γύρισαν αυτό το ντοκιμαντέρ στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλη, ξεκινώντας τη δουλειά τους με έναν νεαρό πρόσφυγα από τη Σομαλία. Μέσω αυτού ήρθαν σε επαφή με άλλους μετανάστες και συνέλεξαν πολλές ιστορίες, συχνά σοκαριστικές που δεν έχουν ειπωθεί.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με δωρεές από φίλους και οργανώσεις, Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και μετανάστες, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης καθώς και μέλη της Ομάδας Νομικών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Προσφύγων και Μεταναστών.

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2013 (19:00 )

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ¨ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ¨- ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, που αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερης πρόληψης, ενημέρωσης, περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Θα προβληθεί η ταινία:
ΘΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δ. Παπαθανάσης, Χ. Σταθόπουλος, Δ. Άντζους, Θ. Τότσικας, Δ. Μπαβέλλας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
«Δωμάτιο Μηδέν», «Το λάθος», «Αίθουσα Αναμονής», «Αφού με ξέρεις», «Θετικό», «Said»: Έξι ιστορίες με κοινή θεματική για τον ιό HIV, δένονται δημιουργώντας προβληματισμούς γύρω από την ασθένεια του αιώνα μας, το AIDS.
ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ άνθρωποι + HIV

Ετικέτες: Θεσσαλονίκη, προβολές