ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Κύκλος Προβολών Μαρτίου στο Στέκι Μεταναστών

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συνεχίζει τις προβολές – συζητήσεις στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

Πρόγραμμα Μαρτίου

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 18:00

Υποδεχόμαστε την Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς (Προγράμμα «Αυτονομία και Επικοινωνία», Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Καλαμαριάς). Η Ομάδα Δράσης διεκδικεί τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, έχοντας ως στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της συλλογικής προσπάθειας για την ανατροπή των διακρίσεων και της προκατάληψης απέναντι στη διαφορετικότητα.
Η προβολή θα περιλαμβάνει βίντεο της ομάδας από το αρχείο των δράσεών της στον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στις 18:00

“Σιωπηλός Θάνατος, Μια πνιγμένη κραυγή από τα κελιά της απομόνωσης” (2002)
Σκηνοθεσία: Huseyin Karabey
Διάρκεια: 85’

Κλεισμένοι μόνοι τους για μήνες ή ακόμα και για χρόνια σε απάνθρωπους θαλάμους, πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αφηγούνται τις εμπειρίες τους στις φυλακές. To ντοκιμαντέρ του Τούρκου σκηνοθέτη γυρίστηκε έχοντας σαν βάση ντοκουμέντα από μαρτυρίες των κρατουμένων, των οικογενειών τους, δικηγόρων, γιατρών και βουλευτών. Το βίντεο περιέχει επίσης και ένα ντοκουμέντο σχετικά με τις γυναικείες φυλακές και τα καταναγκαστικά έργα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αριζόνα.
Στην προβολή-συζήτηση θα παρευρίσκονται άτομα με εμπειρία εγκλεισμού στις φυλακές, δικηγόροι και πολίτες με δράση υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, καθώς και η Δράση για την Ελευθερία.

Ετικέτες: Θεσσαλονίκη, προβολές