ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Δράσεις Ένταξης: Τριήμερα δράσεων στη Ραψάνη

Τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας πραγματοποίησαν δύο τριήμερα δράσεων στην Ραψάνη, στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ξενώνα Ραψάνης». Το πρώτο τριήμερο πραγματοποιήθηκε από 25 έως και 27 Ιουλίου 2017, και αφορούσε την εθελοντική προσφορά στην πλατεία «Ανήλιο» του χωριού. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας επισκεύασαν και έβαψαν τα παγκάκια, τα κάγκελα, καθώς και το κιόσκι της πλατείας.

Το δεύτερο τριήμερο δράσης πραγματοποιήθηκε από 3 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2017, και αφορούσε τη συντήρηση και επιδιόρθωση εξοπλισμού επίπλωσης στον «Ξενώνα Ραψάνης», καθώς και επιδιορθώσεις στο ίδιο το οίκημα του ξενώνα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στις δράσεις αξιοποιούσαν δημιουργικά το χρόνο τους κατά τη διάρκεια των τριημέρων, με δράσεις που υλοποιήθηκαν εντός και εκτός του «Ξενώνα Ραψάνης», όπως πεζοπορία στο βουνό και επίσκεψη στο μοναστήρι Αγίων Θεοδώρων, επαφές με ανθρώπους της τοπικής κοινότητας και γνωριμία με την ιστορία της περιοχής, επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών, περίπατο στο χωρίο με στόχο τη γνωριμία με τη ζωή και το έργο του συγγραφέα Μ. Καραγάτση σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: κοινότητα, Ραψάνη