ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Ταινία μικρού μήκους της ομάδας δράσης του 1ου Γυμνασίου Σητείας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Το 1ο Γυμνάσιο Σητείας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας παρουσιάζουν μια ταινία μικρού μήκους  για τη λεκτική βία με τίτλο «Η Φασαρία της σιωπής». Η ταινία δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε ομάδα δράσης που προέκυψε από τη συνεργασία του  προγράμματος με το 1o Γυμνάσιο Σητείας , στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 σε σχολεία της Σητείας.

Η ομάδα  δούλεψε όλη τη σχολική χρονιά, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, συζητώντας προβληματισμούς και ιδέες για συλλογική δράση πάνω σε κοινωνικά ζητήματα. Με βάση τις ανάγκες που αναδύθηκαν, αποφασίστηκε, από κοινού με τους μαθητές, τις εκπαιδευτικούς και τις εργαζόμενες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας η δημιουργία αυτής της ταινίας μικρού μήκους. Μια ταινία που θίγει το ζήτημα της λεκτικής βίας, των στερεοτύπων και τη σημασία της δημιουργίας σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Σητείας για την συνεργασία.

Μπορείτε να δείτε την ταινία στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=4jOMPKcDlmg