ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας
με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Ειδική μνεία για την ταινία μικρού μήκους «Η φασαρία της σιωπής», του 1ου Γυμνασίου Σητείας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Σητεία, 27/02/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική μνεία για την ταινία μικρού μήκους «Η φασαρία της σιωπής»

Το 1ο Γυμνάσιο Σητείας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, συνεργάστηκαν την περσινή σχολική χρονιά, 2018-2019, στο πλαίσιο  δράσεων πρόληψης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που πραγματοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με σχολεία της τοπικής κοινωνίας.

Από κοινού με μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς φτιάξαμε ομάδα δράσης, με στόχο την υλοποίηση συλλογικών δράσεων πάνω σε ζητήματα που αφορούν στους μαθητές. Μέσα από συζήτηση αποφασίσαμε τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με θέμα τη λεκτική βία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα στο σχολείο.  Η ταινία έχει τίτλο « Η φασαρία της σιωπής». Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια, στην οποία διαθέσαμε προσωπικό χρόνο, ώστε να επεξεργαστούμε, από την αρχή, το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την παραγωγή και το μοντάζ.

Αφού ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, συναποφασίσαμε η ταινία μας  να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και στην 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio.

Η ταινία τιμήθηκε με ειδική μνεία των βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος, στην κατηγορία: Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=4jOMPKcDlmg&t=143s