ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Τμήμα Ψυχολογίας - Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Συμμετοχή στη θεματική εβδομάδα

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας συμμετείχε και φέτος στην Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε στα Γυμνάσια της χώρας, με δράσεις στο θεματικό άξονα «Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων». Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συνεργάστηκε με το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας. Την Τρίτη 08/05/2018 πραγματοποίησε συζήτηση με περίπου 70 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για το φαινόμενο της εξάρτησης, τις αιτίες του φαινομένου και την πρόληψή του. Την ίδια συζήτηση επανέλαβαν τα στελέχη του προγράμματος και την Τετάρτη 09/05/2018 με περίπου 120 μαθητές της Β’ Γυμνασίου, προσθέτοντας στην κουβέντα και το θέμα της εξάρτησης από το διαδίκτυο, καθώς και τις αρνητικές όψεις της χρήσης του διαδικτύου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παραπάνω συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.

Επιπλέον, το πρόγραμμα την Τρίτη 08/05/2018 διοργάνωσε στο σχολείο τετράωρο ανοιχτό εργαστήρι κατασκευής «Παιχνιδιών του Κόσμου». Το εργαστήρι υλοποιείται ήδη από τον Ιανουάριο του 2018 εβδομαδιαίως, με τη συμμετοχή 30 μαθητών. Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι συνέχισαν την κατασκευή των παιχνιδιών, ενώ συμμαθητές τους, που έδειχναν ενδιαφέρον, μπορούσαν να γνωρίσουν τη διαδικασία κατασκευής και να συμμετέχουν ενεργά.

 

Ετικέτες: εκπαίδευση, Λάρισα, σχολική κοινότητα